mandag den 2. marts 2015

Hvad sker der: Vores hjerner elsker Paradise Hotel?

Vores hjerner elsker paradise hotel

Udover der var langt flere ansøgninger til "paradise hotel" end læreruddannelsen i år 2014, det samme gjaldt faktisk også hos svenskerne, så er der rent faktisk en helt naturlig grund til, hvorfor at vi ser paradise hotel. Hvem skulle have troet, at eventyret den grimme ælling havde noget med det at gøre?

Er du også en af dem, som ikke har meldt dig til paradise hotel, men alligevel ser det, måske endda til tider tænker "hold kæft en idiot", så er det nu, du kan få forklaring på, hvorfor du rent faktisk ser paradise hotel og hvad du har tilfælles med deltagerne.

Paradise hotel deltagerne 2015

Hvis jeg siger eventyr... Så vil mange sikkert kunne huske, at det var en del af deres skolegang. Der var dem som elskede det. Og dem som ikke var den største fan af endnu et H.C Andersens eventyr.

Men det er faktisk eventyrene, som er nøglen til svaret. Paradise indeholder nemlig træk, fra de eventyr, som mange er vokset op med. Blot et enkelt afsnit af paradise opfylder 14 ud af 31 klassiske eventyrstræk. Det betyder faktisk at vi ikke kan gøre for, at vi ser Paradise Hotel. Temaerne hver uge bliver nemlig inspireret af eventyr, den grimme ælling er blevet brugt man gange, fortæller Steffen Bjergved, programredaktør på tv3.

Umiddelbart virker deltagerne og os meget forskellige, hvor vi har tendens til at krumme tæer, vil de højest sandsynligt sidde med følelsen af "hurra, jeg på tv". Men paradise deltagerne og seerne har faktisk noget tilfældes, vi elsker alle sammen uforudsigeligheden. Hos deltagerne spændingen i, hvordan det forløber, og for os derhjemme, hvad der kommer til at ske?

Grunden til at vi ser paradise er også, at vi kan spejle vores eget liv i deltagernes. Steffan Bjergved fra tv3, bekræfter at de forsøger at finde persontyper, som vi alle kan genkende fra dagligdagen.

Til sidst har deltagernes mange ordkrige, intriger og diskussioner, som vi efter kan diskutere med vores bekendte stor betydning, for at vi bliver hængende foran tv'et.


Var du vild med eventyr og blev interesseret i hvordan paradise ligner et eventyr, skal du ikke snydes for svaret:
Paradise ligner eventyr ved at de har helte, skurke, konkurrencer, medgang og modgang, prøver og opgaver, straffe, til sidst chance for at vinde den halve million ;-)


Kilder micheala krigsager som har analyseret 56 afsnit af paradise hotel i sit speciale til et 10 tal.
Program redaktør på tv3 Steffen Bjergved.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar